Ewa van Vliet Keukens

Blog

7 Keuken trends in 2021

keuken project

1. Grote leefkeukens overlopend qua interieur in de woonkamer

Grote leefkeukens zijn populair. Een leefkeuken is meer dan een ruimte waarin alleen maar wordt gekookt. De keuken wordt deels als woonkamer gebruikt. ‘s Ochtends met een kop koffie het laatste nieuws bekijken en ‘s avonds heerlijk natafelen met een borrel. Een grote leefkeuken is sfeervol en gezellig. De kleuren en materialen die worden gebruikt in de woonkamer, worden tegenwoordig ook toegepast in de keuken om zo die warme sfeer te creëren.  Met een leefkeuken in je woning wordt de woonkamer bijna overbodig.

2. Hoge kasten en grote eilanden

Hoge kasten zorgen voor een optimale benutting van de opbergruimte. De verschillende mogelijkheden qua kastindeling zorgen voor netheid en overzicht. Onze kasten kunnen op maat worden gemaakt zodat ze naadloos aansluiten aan het plafond.  Ook kunt kiezen om de kasten in een muur weg te werken. Grote eilanden met kookplaat, gootsteen, voldoende werkruimte en waar ook nog aan getafeld kan worden hebben de plaats ingenomen van het standaard aanrecht.

keuken kastenwand
kastenwand

3. Zwart is het nieuwe wit en houttinten

Waar een paar jaar geleden de meeste mensen kozen voor een witte keuken is deze trend volledig verschoven naar donkere tinten. Matzwart, donkerbruin en antraciet grijs in combinatie met warme houttinten zorgen voor de warme sfeer die men tegenwoordig zoekt in een keuken.

keuken materialen

4. Materialen: metallic, koper en marmer

Metalen accenten zorgen voor glans en stralen luxe uit. Materialen zoals messing en koper zijn helemaal de trend dit moment. Hou wel rekening met echt koper dat je het regelmatig moet poetsen om het glimmend te houden, tenzij je gaat voor de industriële verweerde look. Marmer heeft altijd de luxe uitstraling gehad en combineert prachtig met brons, koper en hout.

marmer kookeiland

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig voor veel mensen een belangrijke factor bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Een duurzame keuken begint met een lange levensduur en eindigt bij energiezuinige keukenapparatuur, recyclebare materialen voor de kasten en aanrechtblad. Ook voor de verlichting van uw keuken bespaart u al gauw 90% met moderne LED verlichting ten opzichte van de traditionele gloeilamp.

keuken project
slim koffiezetapparaat

6. Slimme apparatuur

Een koffiezetapparaat die ervoor zorgt dat jouw favoriete koffie klaarstaat in de morgen. De oven die je aanzet met je mobiele telefoon zodat je eten klaarstaat zodra je thuis komt. Of de koelkast die je boodschappenlijstje bijhoudt, inclusief tablet en muziekinstallatie. Allemaal functionaliteiten die het leven zoveel leuker en makkelijker maken!

slimme apparatuur

7. Verlichting

Er zijn vele manieren waarop u uw keuken kunt verlichten. In eerste instantie is functionele verlichting belangrijk. Met inbouwspots verlicht u gericht het desgewenste gebied en ook verlichting in en onder keukenkastjes zijn zeer functioneel. Maar om verschillende sferen te creëren in de keuken is dimbare verlichting onmisbaar. Hanglampen en/of kaarsen maken het plaatje compleet.    

verlichting

Afspraak maken?

Laat dan hier uw gegevens achter zodat wij u kunnen bellen voor het maken van een afspraak op een tijdstip dat het u het beste uitkomt.

Scroll naar boven